În perioada 22-24 septembrie 2023, în Parcul „Octav Băncilă” și în zona Fabricii de Țigarete de la Pasajul „Octav Băncilă” a avut loc evenimentul Bridge Delivery Iași, un eveniment hibrid care a însemnat și anul acesta unirea forțelor Street Delivery Iași, prin Fundația Cărturești, și RegenerARTE Urbană, prin Asociația Artipic.

În perioada 22-24 septembrie 2023, în Parcul „Octav Băncilă” și în zona fostei Fabrici de Țigarete de la Pasajul „Octav Băncilă” a avut loc evenimentul Bridge Delivery Iași, un eveniment hibrid care a însemnat și anul acesta unirea forțelor Street Delivery Iași, prin Fundația Cărturești, și RegenerARTE Urbană, prin Asociația Artipic.

Anul acesta, timp de trei zile au avut loc mai multe activități la care publicul a participat în mod gratuit. În Parcul „Octav Băncilă” s-au desfășurat ateliere de dans, pictură, artă urbană și de sport, concerte, instalații de artă, spectacole de video mapping, tururi ghidate, activități pentru copii, jonglerii cu lumini și foc, ateliere de percuție, dans, pictură etc.

Zona Fabricii de Țigarete a fost dedicată artei urbane, iar publicul s-a bucurat de muzica și de arta graffiti a zeci de artiști din țară. În plus, publicul a avut ocazia să îi vadă la lucru pe cei 10 artiști muraliști care au pictat aproximativ 600 metri pătrați, transformând zona într-o imensă galerie de artă urbană, animată prin diverse activități artistice.

Vezi programul aici

Picturile murale create la Pasajul „Octav Băncilă” în cadrul ediției de anul trecut și cele care s-au creat în cadrul ediției de anul acesta au devenit puncte de atracție la periferiile țesutului urban ieșean, atât pentru membrii comunității, cât și pentru vizitatori și turiști, care au ajuns să cunoască astfel povești, persoane și evenimente importante din trecutul local. Prin organizarea de tururi ghidate, realizate periodic de Asociația Iași.Travel, aceste povești vor fi descoperite și înțelese tot mai bine, integrându-se în circuitul turistic al orașului.

Muraliști: OHBOY, Vladude, Alcaz Alex, Sabin Aliosa, Kamy, Taci, Frag Menta, Sfer, RO, Harcea Pacea, Habliuc Paula, Ana Maria Moisă, Ana Huțanu, Kyo, Kaotic Good, Macedonski, Irina Munteanu, Carla Davin, Ioana Răducea-Marin, Tram.

Aftermoovie

Aici găsești (H)arta Artei Urbane din Iași

Echipă:

  • Management: Ana Octavia Cîrdei, Adrian Cîrdei, Cătălina Filote
  • Graphic design: Diana Niculae Grigorescu
  • Fotografi, videografi: ThinBro, Creaktiv Collective, Marian Țăruș, Andreea Cozma, Denisa Lăcătuș
  • Comunicare: Amelia Gheorghiță și Diana Niculae Grigorescu
  • Voluntari: Mii de mulțumiri, fără voi proiectul nu ar fi fost o reușită

Parteneri media:

Proiectul a fost finanțat de Primăria Municipiului Iași.