Caravana de Artă Urbană II

Emoție, bucurie, artă, cultură, noutate, comunitate sunt cuvintele cheie ale proiectului ,,Caravana de Artă Urbană’’, ediția a doua, finanțat de Consiliul Județean Iași.

Comunele Ungheni și Dumești au avut parte de o regenerare din punct de vedere artistic și civic,  în perioadele 20-25 septembrie, respectiv 27 septembrie – 2 octombrie 2020. Tinerii întâlniți în comunități au impresionat prin determinarea și dorința de a face bine în comunitatea în care trăiesc.

Activitățile derulate în cadrul proiectului răspund unor nevoi ale locuitorilor din mediului rural; știm cu toții că într-o proporție covârșitoare ruralul este privat de infrastructură și oportunități culturale. Considerăm că este necesar ca toți să beneficiem de aceleași oportunități pentru o dezvoltare cât mai armonioasă.

Finanțator: Consiliul Județean Iași

Activitățile derulate:

  • 2 Picturi murale realizate de Vladude & Luu, respectiv Ohboy;
  • 2 Ateliere de implicare civică;
  • 2 Ateliere de Street Dance împreună cu Quasar Dance;
  • 2 Ateliere de Pictură;
  • 2 Spectacole de jonglerii cu foc & video video mapping marca FOcus POcus și Alex Dromp;
  • 2 evenimente finale (expoziții cu fotografii din cadrul proiectului și lucrări realizate de participanții la atelierele de pictură și momente susținute de localnici).

Artă urbană:

Artiștii Luu și Vladude au așternut în culori un mural care ne îndeamnă să visăm și să credem în noi, totul s-a întâmplat în Ungheni. OhBoy ne-a arătat unul dintre cele mai bune piece-uri de graffiti prin care demonstrează ca graffiti-ul nu înseamnă doar vandalism ci și un manifest artistic.

Link-uri externe:

https://www.facebook.com/urbanartcaravan
https://www.instagram.com/urbanartcaravan

Proiectul prin lentila participanților:

Prin intermerdiul Caravanei, tinerii și-au dezvoltat abilități și aptitudini artistice făcând cunoștință cu activități de educație non-formală care îi pun în valoare. De asemenea, au înțeles că schimbarea stă în ei și că pot dezvolta comunitatea în care trăiesc cu simple idei, acțiuni și evenimente. 

Harta Caravanei de artă urbană:

Urmărește aftermovie-ul:

Vezi ce pe unde am fost cu Caravana anul precedent

Proiect finanțat de Consiliul Județean Iași.

Pe curând,

Echipa Artipic